Ange ditt sökord

Annons:

Utslag som inte kliar

Hej!
Sedan ca 2 veckor har jag fått utslag, främst på framsida och baksida lår, i knävecken och lite på underbenen. Något enstaka har kommit på armarna och magen också. Jag har smort med kortisonsalva i ca en vecka men det har inte riktigt hjälpt utan utslagen har ökat i antal. Det är ca 1/2 cm i diameter, runda ljusröda utslag som är lätt upphöjda, lite skrövliga på ytan. Det finns också några utslag på bakbenen som är större och inte upphöjda, liknar mer eksem. Inga utslag kliar men jag tycker att det är obehagligt att få utslag utan synbar anledning. Har ni någon aning om vad det kan vara? Kan det vara allergi mot min lilla kattunge? Jag har aldrig varit allergisk tidigare. Jag har inte använt några konstiga hudvårdsprodukter heller, förutom att jag färgade håret ungefär när utslagen började komma (2-3 v sen) men en allergisk reaktion mot hårfärg kan väl inte hålla i sig så länge? Sedan har jag funderat över om det kan vara mina minipiller som orsakar detta, men jag hade redan tagit dem i 3 månader innan jag fick utslagen. Jag är mycket tacksam om ni kan hjälpa mig med min fråga.

Eftersom utslagen inte kliar är det troligen ej eksem. Atopiskt eksem kan sitta i böjveck men det brukar klia och man har ofta haft liknande tidigare. Om man får en kontaktallergi mot hårfärgningsvätska, vilket inte är så ovanligt, så får man svullnad och rodnad framförallt i ansiktet och i hårbotten så det stämmer det ej med heller. Det är inte lätt att gissa vad detta kan vara, psoriasis kan se ut så här med icke-kliande fjällande utslag. Läkemedel kan ge väldigt många olika typer av hudförändringar, men p-piller ger sällan denna typ av utslag. Får hänvisa till en undersökning i vården.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Tetralysal

Hejsan! Jag är en kille som har kraftig acne och min läkare har ordinerat mig Tetralysal (lymecyclin). Eftersom det är ett antibiotikum undrar jag om man kan dricka alkohol samtidigt som man intar dessa?

Hud & Hår

Smärta vid beröring

Hej!Jag får ibland områden på huden, kan variera från 4-5 cm i diameter upp till 20 cm, där jag upplever smärta vid beröring, och ibland värker det till utan beröring, i just det området. Det hela känns alltså som om huden blivit överkänslig för beröring. Det brukar vara några dagar, och sedan försvinna. Det dyker upp på helt olika ställen på kroppen, med några månaders mellanrum. Det syns inget på själva hudpartiet i sig, det ser helt normalt ut. Vad beror detta på? Tacksam för svar.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: