Ange ditt sökord

Annons:

Upprepande bitestikelinflammationer

Hej, jag är väldigt orolig för min sambo (37) som har fått bitestikelinflammation tre gånger sedan augusti 2011. Jag undrar om det kan leda till cancer om man får det vid upprepade tillfällen? Han har fått ultraljudsundersökning, men jag funderar på om man inte kan kolla på flera sätt att det inte är något farligt. Varför kommer det här bara utan vidare, kan han ha lyft något som är för tungt eller något annat? Han känner en tyngdkänsla ovanför pungen och är lite svälld, säger han, men testiklarna är inte förstorade och inte ömma. /Orolig sambo, 36

Nej, bitestikelinflammation ger inte cancer. Det kanalsystem som män har för spermierna från pungen till urinröret är smalt och trångt och inflammationer har lätt för att bita sig fast, t.ex i prostata (som också hör hit). Problemet börjar inte med lyft eller liknande. Det är väl urologkliniken som gjort ultraljudsundersökningen och är man nöjd med den där, behöver ni inte vara oroliga för något elakt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Varför blev jag röd på benen?

Jag använde ett hårborttagningsmedel på benen igår, men jag blev rödflammig och det sved ganska länge. Varför blev det så? Känner mig jätteorolig att det ska hända igen.

Hud & Hår

Lusmedel vid känslig hårbotten

Nu verkar det vara många barn i skolan som har löss och jag undrar vad jag ska tänka på om jag skulle behöva köpa medel till barnen? Kan man behandla förebyggande? Min son har känslig hårbotten.

Hud & Hår

Tips för torra händer?

Nu är vintern på ingång och jag får så mycket besvär med torra och spruckna händer. Jag tycker ändå att jag är flitig på det här med att smörja in mig, men handspriten gör det inte heller mycket bättre. Nu har jag även börjat få problem med fnasiga nagelband som spricker. Har du någon nagelbandsolja som du rekommenderar?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: