Ange ditt sökord

Annons:

Upprepande bitestikelinflammationer

Hej, jag är väldigt orolig för min sambo (37) som har fått bitestikelinflammation tre gånger sedan augusti 2011. Jag undrar om det kan leda till cancer om man får det vid upprepade tillfällen? Han har fått ultraljudsundersökning, men jag funderar på om man inte kan kolla på flera sätt att det inte är något farligt. Varför kommer det här bara utan vidare, kan han ha lyft något som är för tungt eller något annat? Han känner en tyngdkänsla ovanför pungen och är lite svälld, säger han, men testiklarna är inte förstorade och inte ömma. /Orolig sambo, 36

Nej, bitestikelinflammation ger inte cancer. Det kanalsystem som män har för spermierna från pungen till urinröret är smalt och trångt och inflammationer har lätt för att bita sig fast, t.ex i prostata (som också hör hit). Problemet börjar inte med lyft eller liknande. Det är väl urologkliniken som gjort ultraljudsundersökningen och är man nöjd med den där, behöver ni inte vara oroliga för något elakt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: