Ange ditt sökord

Annons:

Tatuerad och har psoriasis – kan jag behandla tatueringen om den är färdigläkt?

Hej! Jag har psoriasis och har för ca 3 veckor sedan gjort en tatuering, nu har det börjat blossa upp lite, som jag misstänkte. Jag undrar därmed om man kan behandla med daivobet eller locoid på tatueringen även om den inte är helt färdigläkt eller ska jag vänta tills den är helt läkt?

Svår fråga eftersom det är ett problem vi vet för lite om. Jag skulle tro att om din tatuering så här långt inte är infekterad kan du behadla med de preparat du anger. Vad jag inte vet något om är huruvida detta kan påverka tatueringen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: