Ange ditt sökord

Annons:

Tappar huden på fingrarna

Hej! Jag har under ett par år tappat hud på fingrarna höger hand, detta händer två till fyra gånger om året. Börjar med att huden hårdnar, sedan blir det vitt och lossnar. Runt naglarna är det värst. Alltid på exakt samma fingrar varje gång. Har du något råd till mig, det gör ju så ont.

Hälsningar Trude

Hej!
För att bedöma detta på ett bra sätt behövs mer information: Har du gjort något särskilt före huden lossnar? Varit i solen? Diskat mycket, hållit på med båten etc? Någon form av eksemreaktion låter detta som, vad som utlöser den vid samma tid varje år är svårt att bedöma utan att se det. Remiss till hudspecialist låter på sin plats tycker jag, det kan du be husläkaren om. Det låter ju som att hudförändringarna ändå syns i några veckor på din beskrivning?
Smörj under tiden huden med mjukgörande och skydda den från nötning och uttorkning typ diskande eller andra våtarbeten.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 3 juni, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!