Ange ditt sökord

Annons:

Svettningar efter att ha slutat röka

Jag har idag hållt upp med att röka i 20 dagar. Slutade pga av att jag hade en luftvägsinfektion då jag inte kunde röka även om jag gjorde en hel del försök.Jag använder nikotin tabletter 1,5 mg samt tuggummi 2 g men jag har fått fruktansvärda svettningar som jag kallar abstinensbesvär. Övergångsåldern har jag passerat så det kan inte vara det. Är det vanligt med dessa svettningar och hur länge skall jag räkna med att ha dessa besvär. Jag har rökt i över 30 år ca 20 cigaretter per dag. Britt

Britt,
Svettningar är inte någon typisk bieffekt av nikotinersättningsmedel men kan vara tecken på överdosering. Prova att minska den totala mängden nikotin som du tillför. Det är inte självklart att orsaken är abstinensbesvär varför du bör kontakta din vårdcentral för bedömning av eventuell annan bakomliggande orsak om svettningarna inte försvinner när du minskar intaget.
Mvh,

PÅL

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 9 januari, 2012

Liknande frågor

Rökavvänjning

Metallsmak i munnen efter rökstopp

Jag slutade att röka för 2 ½ månad sedan. Jag har rökt i ca 42 år, de sista 10 åren ca 5 cigg/dag. Cirka tre veckor efter rökstoppet fick jag svår metallsmak i munnen och hostan smakade järn. Jag har även sår och blåsor i munnen. Jag har odlat prov från mun och svalg, men de visade inte på virus eller svamp. Kanterna på tungan och svalget är gulaktigt. Jag har gjort spirometri och jag har varken astma eller KOL. Lungorna hade en skada, men såg annars bra ut enligt röntgen. Kan mina symtom bero på rökstoppet? Det är plågsamt och mycket obehagligt. Vad ska jag ta mig till?

Rökavvänjning

För sent att sluta röka?

hej, jag är rökare och när jag går upp på morgonen så har jag svårt att andas, men efter att jag har hostat ordentligt så går det bra.

Cancer

Har jag lunginflammation eller lungcancer?

Hej, jag är 16 år och har för ca 2 månader sen haft lunginflammation, och nu känner jag att det börjar låta när jag andas och att jag vaknade upp med torr hosta, kan det bero på att jag får lunginflammation igen eller kan jag ha lungcancer, jag röker dagligen men min pappa har också gjort det ett tag och han har aldrig haft cancer. Jag vill inte oroa mina föräldrar i onödan så finns det något sätt att ta reda på det själv utan att ens föräldrar behöver veta om det? Oscar, 16

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.