Ange ditt sökord

Annons:

Sover väldigt mycket

Hej. Jag sover väldigt mycket utan att veta varför, på vardagarn mellan 7-9h och på helgen upp till 13h. Jag är ofta trött när jag kommer hem ifrån jobbet och ibland somnar jag och sover 1-2h när jag kommer hem, har sedan inga problem med att sova normalt under natten. Detta har pågått sedan i höstas, jag orkar inte gå och träna som jag gjorde då. Jag har inte ändrat mitt beteende i övrigt men kan påpeka att jag (precis som innan) dricker en del coca-cola light under dagen, samt att min lägenhet ligger mittemot en byggarbetsplats, dom bankar på dagen och under natten lyser det lampor rakt in i mitt sovrum. Jag sover dock rakt igenom både lampor och bankningar. Vad är det för fel? Tacksam för svar Caroline 26 år

Rör det sig om en så pass uttalad trötthet är det läge att du söker läkare, samt upphör coca-cola light dessförinnan! Bland det första som man brukar göra är att följa blodvärdena för att utesluta något brist liksom att man utesluter en underfunktion av ämnesomsättningen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Sömn & Stress

Svårt att sova. Vad ska jag göra?

Jag har under en period haft väldigt svårt att sova. Jag vill helst inte börja med receptbelagda sömntabletter då jag är rädd för att bli beroende. Finns det något annat receptfritt alternativ som jag skulle kunna testa?

Sömn & Stress

Symtom på sömnapné

Hej! Min man har andningsuppehåll när han sover. Flera gånger per timme och uppehållet kan vara oroväckande länge vilket gör att jag måste putta på honom för att se så han börjar andas igen. Han snarkar mycket och det låter ansträngande för honom. Han vaknar till ibland av detta men det kommer han inte ihåg. Han är också väldigt trött på morgonen, 44 år. Undrar om detta kanske kan vara sömnapné?

Sömn & Stress

Sömnproblem vid skiftarbete

Jag jobbar 4 skift, sover dålig ca 3 till 4 timmar när jag jobbar natt (5 nätter). Somnar lätt när jag kommer hem men vaknar efter 3 till 4 timmar och kan inte somna om. Har försökt med det mesta, såsom motion, kallt i sovrummet, hörselproppar, mörkt i rummet, men inget hjälper. Vad ska jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.