Ange ditt sökord

Annons:

Sover väldigt mycket

Hej. Jag sover väldigt mycket utan att veta varför, på vardagarn mellan 7-9h och på helgen upp till 13h. Jag är ofta trött när jag kommer hem ifrån jobbet och ibland somnar jag och sover 1-2h när jag kommer hem, har sedan inga problem med att sova normalt under natten. Detta har pågått sedan i höstas, jag orkar inte gå och träna som jag gjorde då. Jag har inte ändrat mitt beteende i övrigt men kan påpeka att jag (precis som innan) dricker en del coca-cola light under dagen, samt att min lägenhet ligger mittemot en byggarbetsplats, dom bankar på dagen och under natten lyser det lampor rakt in i mitt sovrum. Jag sover dock rakt igenom både lampor och bankningar. Vad är det för fel? Tacksam för svar Caroline 26 år

Rör det sig om en så pass uttalad trötthet är det läge att du söker läkare, samt upphör coca-cola light dessförinnan! Bland det första som man brukar göra är att följa blodvärdena för att utesluta något brist liksom att man utesluter en underfunktion av ämnesomsättningen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Uppdaterad: 8 april, 2013 Publicerad: 8 april, 2013

Liknande frågor

Mage & Tarm

Får ont i magen av stress. Vad kan jag göra?

Jag har senaste tiden haft väldigt ont i min mage. Jag har precis börjar plugga och har känt mig mer stressad än vanligt. Jag äter som vanligt men får under de stressiga perioderna väldigt mycket magknip. Ibland så mycket att jag har svårt att koncentrera mig. Vad kan jag göra?

Sömn & Stress

Svårt att sova. Vad ska jag göra?

Jag har under en period haft väldigt svårt att sova. Jag vill helst inte börja med receptbelagda sömntabletter då jag är rädd för att bli beroende. Finns det något annat receptfritt alternativ som jag skulle kunna testa?

Sömn & Stress

Symtom på sömnapné

Hej! Min man har andningsuppehåll när han sover. Flera gånger per timme och uppehållet kan vara oroväckande länge vilket gör att jag måste putta på honom för att se så han börjar andas igen. Han snarkar mycket och det låter ansträngande för honom. Han vaknar till ibland av detta men det kommer han inte ihåg. Han är också väldigt trött på morgonen, 44 år. Undrar om detta kanske kan vara sömnapné?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: