Ange ditt sökord

Annons:

Solljusbehandling mot psoriasis

Hej! Jag är 13 år och har psoriasis. Jag tycker att det är jättejobbigt då jag har det överallt på kroppen. Jag undrar om solljusbehandlingen hjälper? Jag har testat massa krämer men ingenting fungerar. Kram, tjej 13 år

Jo, ultraviolett ljus (UV) hjälper psoriasis. Det kan ges på speciella ljusbehandlingsenheter (inte vanligt kosmetiskt solarium, det är ljus av annan våglängd). Solresa söderut är också effektivt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag myggbett?

Jag får väldigt lätt myggbett under somrarna och har testat alla möjliga myggmedel och sprayer men jag känner inte att de fungerar riktigt. Finns det något annat som jag skulle kunna testa?

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: