Ange ditt sökord

Annons:

Smärta i samband med rökavvänjning

Hej har nu slutat röka för 2 veckor sedan och det går bra. Min fråga är att jag slutade för några år sedan och höll då upp i 1.5 år, fick då jätte problem med smärtor i fötterna. Smärtan upplevde jag som cirkulatorisk men när jag var hos en läkare förstod han inte problemet. Tror själv att det kunde bero på återbildandet av kapillärerna. När det var som värst kunde jag endast gå några steg. Problemen försvann när jag började att röka igen. Är nu orolig att det skall komma tillbaka vid detta rökstopp. Majsan (kvinna 42år)

De besvär som du beskriver kom efter rökstopp har jag aldrig stött på i samband med detta och jag kan inte heller se någon rimlig förklaring. Grattis till att du åter lyckats med din ambition att sluta röka och förhoppningsvis kommer du denna gång fortsatt vara fri från både tobak och de besvär som du tidigare hade i dina fötter. Om sistnämnda återkommer föreslår jag att du kontaktar din vårdcentral.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 28 september, 2010

Liknande frågor

Rökavvänjning

Metallsmak i munnen efter rökstopp

Jag slutade att röka för 2 ½ månad sedan. Jag har rökt i ca 42 år, de sista 10 åren ca 5 cigg/dag. Cirka tre veckor efter rökstoppet fick jag svår metallsmak i munnen och hostan smakade järn. Jag har även sår och blåsor i munnen. Jag har odlat prov från mun och svalg, men de visade inte på virus eller svamp. Kanterna på tungan och svalget är gulaktigt. Jag har gjort spirometri och jag har varken astma eller KOL. Lungorna hade en skada, men såg annars bra ut enligt röntgen. Kan mina symtom bero på rökstoppet? Det är plågsamt och mycket obehagligt. Vad ska jag ta mig till?

Rökavvänjning

För sent att sluta röka?

hej, jag är rökare och när jag går upp på morgonen så har jag svårt att andas, men efter att jag har hostat ordentligt så går det bra.

Cancer

Har jag lunginflammation eller lungcancer?

Hej, jag är 16 år och har för ca 2 månader sen haft lunginflammation, och nu känner jag att det börjar låta när jag andas och att jag vaknade upp med torr hosta, kan det bero på att jag får lunginflammation igen eller kan jag ha lungcancer, jag röker dagligen men min pappa har också gjort det ett tag och han har aldrig haft cancer. Jag vill inte oroa mina föräldrar i onödan så finns det något sätt att ta reda på det själv utan att ens föräldrar behöver veta om det? Oscar, 16

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: