Ange ditt sökord

Annons:

Signtauren M (kvinna 26) har nu värre problem med akne nu än i tonåren.

Hennes hud har synliga porer och hon får finnar före mens, men även annars. Värst är gamla ärr som inte går bort (mörka fläckar/gropar) på kinderna och övre delen av ryggen. Hon frågar vad vi anser om laser-peeling utförd av plastikkirurger? Hon vet att hon får betala själv men det är värt. Bemötandet från sjukvården har hon upplevt som kränkande, ett "skönhetsproblem" som de inte vill ha att göra med. Men för henne som person är det ett verkligt problem som gör att hon mår psykiskt dåligt och undviker att vistas bland folk under de värsta akneutbrotten. Finns något bra naturmedel (hon tål inte antibiotika)?

Skrivet av Anders Hallén...
Att ha akne vid 26 är inget konstigt; akne ÄR som sagt ingen tonårssjuka! Så länge du har en aktivt inflammerad akne skall du nog inte lägga pengar på laserpeeling. En sådan kan vara aktuell – när aknen gått till ro – för att ta hand om eventuella ärr. Eftersom jag är hudläkare ingår inte naturmedel i min arsenal, men det finns fler sätt än antibiotika att angripa akne. Har du kontakt med en hudläkare?

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Varför blev jag röd på benen?

Jag använde ett hårborttagningsmedel på benen igår, men jag blev rödflammig och det sved ganska länge. Varför blev det så? Känner mig jätteorolig att det ska hända igen.

Hud & Hår

Lusmedel vid känslig hårbotten

Nu verkar det vara många barn i skolan som har löss och jag undrar vad jag ska tänka på om jag skulle behöva köpa medel till barnen? Kan man behandla förebyggande? Min son har känslig hårbotten.

Hud & Hår

Tips för torra händer?

Nu är vintern på ingång och jag får så mycket besvär med torra och spruckna händer. Jag tycker ändå att jag är flitig på det här med att smörja in mig, men handspriten gör det inte heller mycket bättre. Nu har jag även börjat få problem med fnasiga nagelband som spricker. Har du någon nagelbandsolja som du rekommenderar?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: