Ange ditt sökord

Annons:

Signtauren M (kvinna 26) har nu värre problem med akne nu än i tonåren.

Hennes hud har synliga porer och hon får finnar före mens, men även annars. Värst är gamla ärr som inte går bort (mörka fläckar/gropar) på kinderna och övre delen av ryggen. Hon frågar vad vi anser om laser-peeling utförd av plastikkirurger? Hon vet att hon får betala själv men det är värt. Bemötandet från sjukvården har hon upplevt som kränkande, ett "skönhetsproblem" som de inte vill ha att göra med. Men för henne som person är det ett verkligt problem som gör att hon mår psykiskt dåligt och undviker att vistas bland folk under de värsta akneutbrotten. Finns något bra naturmedel (hon tål inte antibiotika)?

Skrivet av Anders Hallén...
Att ha akne vid 26 är inget konstigt; akne ÄR som sagt ingen tonårssjuka! Så länge du har en aktivt inflammerad akne skall du nog inte lägga pengar på laserpeeling. En sådan kan vara aktuell – när aknen gått till ro – för att ta hand om eventuella ärr. Eftersom jag är hudläkare ingår inte naturmedel i min arsenal, men det finns fler sätt än antibiotika att angripa akne. Har du kontakt med en hudläkare?

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: