Ange ditt sökord

Annons:

Signaturen Hjälp (kvinna 25) har haft problem med acne i över 10 år:

Jag har provat det mesta i behandling; Skinoren, Differin, Dalacin, Tetralysal, Roaccutan. Nu äter jag en låg dos Roaccutan och smörjer med Differin. Men jag blir inte bra. Det känns väldigt hopplöst och jag är väldigt ledsen över detta. Främst kommer acnen på kinderna och vid sidan av ansiktet. Kommer jag att få dras med detta hela livet? När jag får finnar tar det himla lång tid för dem att försvinna. Hur lång är läkningsprocessen? Mina finnar har ändrat sig under årens lopp; nu får jag mer som en upphöjd sak med en vattenblåsa i, inte var. Fungerar Differin på detta? Vad kan jag mer göra? Jag börjar tappa hoppet och orkar och vill inte leva med mina finnar. Tacksam för svar.

Skrivet av Anders Hallén...
Akne är ibland en synnerligen långdragen och tråkig historia. Din tycks tillhöra de mer svårbehandlade. Varför en del av oss får så mycket mer än andra vet vi egentligen inte, men arv spelar roll. Någon tonårssjuka är inte akne och den kan hålla på i många decennier i undantagsfall, men inte hela livet. Nu är du ju bara 25, och att ha akne då är inte anmärkningsvärt.

Uppenbarligen har du kontakt med en hudläkare eftersom du äter Roaccutan. Jag tycker du skall ställa dina specifika frågor till din doktor. Det är omöjligt att ge dig några kloka svar utan att känna till hur din tidigare behandling fungerat och fr.a. hur din hud ser ut numera. Men inte skall du tappa sugen för finnarnas skull – det är dom inte värda!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: