Signaturen Hjälp (kvinna 25) har haft problem med acne i över 10 år:

Signaturen Hjälp (kvinna 25) har haft problem med acne i över 10 år:

Signaturen Hjälp (kvinna 25) har haft problem med acne i över 10 år:

Jag har provat det mesta i behandling; Skinoren, Differin, Dalacin, Tetralysal, Roaccutan. Nu äter jag en låg dos Roaccutan och smörjer med Differin. Men jag blir inte bra. Det känns väldigt hopplöst och jag är väldigt ledsen över detta. Främst kommer acnen på kinderna och vid sidan av ansiktet. Kommer jag att få dras med detta hela livet? När jag får finnar tar det himla lång tid för dem att försvinna. Hur lång är läkningsprocessen? Mina finnar har ändrat sig under årens lopp; nu får jag mer som en upphöjd sak med en vattenblåsa i, inte var. Fungerar Differin på detta? Vad kan jag mer göra? Jag börjar tappa hoppet och orkar och vill inte leva med mina finnar. Tacksam för svar.
Skrivet av Anders Hallén...
Akne är ibland en synnerligen långdragen och tråkig historia. Din tycks tillhöra de mer svårbehandlade. Varför en del av oss får så mycket mer än andra vet vi egentligen inte, men arv spelar roll. Någon tonårssjuka är inte akne och den kan hålla på i många decennier i undantagsfall, men inte hela livet. Nu är du ju bara 25, och att ha akne då är inte anmärkningsvärt.

Uppenbarligen har du kontakt med en hudläkare eftersom du äter Roaccutan. Jag tycker du skall ställa dina specifika frågor till din doktor. Det är omöjligt att ge dig några kloka svar utan att känna till hur din tidigare behandling fungerat och fr.a. hur din hud ser ut numera. Men inte skall du tappa sugen för finnarnas skull – det är dom inte värda!

Teman: 
 

Veckans fråga

Två veckor kvar till jul, känner du av julstressen?

Nyhetsbrev

E-postadress