Ange ditt sökord

Annons:

Signaturen EK (kvinna 19) har ätit Roaccutan i tre omgångar.

Har alltid jättefin hy precis efter avslutad behandling. Det är ca 3 veckor sedan jag slutade och jag har redan börjat få tillbaka lite finnar. Jag använder nu Differinkräm i ansiktet och det hjälper någorlunda.
"Varför kommer mina finnar tillbaka? Betyder det att Roaccutan inte hjälper fullt ut på mig? Detta är inte alls roligt; jag mår jättedåligt av att se dem igen! Jag tycker att jag borde vara botad efter tre långtidsbehandlingar".

Skrivet av Anders Hallén...
Rent principiellt finns inga hundraprocentiga behandlingar. Dock är utläkningen på Roaccutan mycket hög. Äter man Roaccutan tidigt i sin ”aknekarriär” är risken större att inflammationen skall aktiveras igen. Det är också av betydelse att totaldosen under en kur blir tillräckligt hög. Tre veckor efter avslutad kur har du fortfarande Roaccutan kvar i kroppen. Men visst finns det fall där aknen är aktiv även efter tre kurer, men jag är säker på att du och din hudläkare kan reda ut detta tillsammans.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: