Ange ditt sökord

Annons:

Signaturen AL (51) får ingen riktig diagnos:

Jag började få små vita plitor i munnen medio juni och fick samtidigt svamp i underlivet som blev bättre efter en svampbehandling vaginalt. Har efter detta haft en brännande känsla i underlivet utvändigt och på lår och skinkor; har några få små blåsor som inte vill läka. Har varit hos två olika gynekologer som säger att jag har brist på östrogen. Jag har nu tagit Vagifem 25 mcg i 14 dagar och tvättat med barnolja utan att bli bättre. Plitorna i munnen och kring läpparna har blivit sämre. Jag har varit hos två olika läkare som inte vet vad det är. De säger att det kan inte vara herpes, då herpes inte ser ut så. Jag har ätit en kapsel 150 mg Fluconazol Alpharma och Mycostatin 1 ml 4 ggr/dag, ifall det skulle vara svamp. Jag har fortfarande inte blivit bättre i munnen och har där också en brinnande känsla. Jag har nu också börjat få ont i halsen när jag sväljer. Snälla, hjälp mig innan jag blir tokig; jag vet inte vilken sorts läkare jag skall gå till för att bli hjälpt. Den senaste läkaren tog blodprov för att se om jag har B12-brist, men jag har inte fått svaret än.

Skrivet av Anders Hallén...
Tyvärr tillåter inte din beskrivning en entydig diagnos. Förloppet är för långdraget för att stämma med en herpesinfektion. Du har fått behandling för svampinfektion. Det kan ta lite tid för slemhinnan i underlivet att hämta sig efter östrogentillförseln.Eftersom dina besvär från munnen är så uttalade kunde det vara av värde att be en öron-, näsa-, halsspecialist undersöka dig.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: