Ange ditt sökord

Annons:

Sår på benen

Hej ! Jag får så lätt sår på benen. Bara jag skrapar emot lätt, går huden sönder och börjar blöda.Det tar uppemot tre veckor från sår, till dess att distriktsköterskan förklarat mig "läkt".( Jag har gått hos dem för omläggning av såren eftersom de börjar vätska sig, efter det att det tycks ha börjat läka.) Jag har inget fel på blodcirkulationen och benen är inte svullna. Varför får jag så lätt dessa sår ? Tacksam för svar ! Gunnie, 64 år

Du skall tala med din vårdcentral som har tillgång till mer och bättre information än jag har och därför kan ge dig att korrektare svar.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: