Ange ditt sökord

Annons:

Sår mellan skinkorna

Hejsan,

Jag har fått ett sår på ena skinkan ungefär 2-3 cm från analöppningen. Tror därför inte att det är fråga om hemorrojder eller något annat anknutet till tarmarna.

Såret ca 2x2 cm, rött och lite gulaktiga knottror. Det kliar inte är väl därför heller inget eksem?

Jag undrar om ni vet vad det kan vara och hur jag ska behandla det? Finns det någon salva eller dylikt?

Tacksam för råd

Kan det vara herpes simplex? Detta yttrar sig som ett rodnat område ofta 2-3 cm stort med flera små blåsor centralt. Symtomen är stickningar och klåda och utslaget brukar bli bättre efter 4-5 dagar men kan sedan återkomma på samma ställe. Pröva någon lokal sårsalva eller zinkpasta vilket kan lindra. Om symtomen återkommer ofta kan mer aktiv antivirusbehandling ges i tabletter men då måste diagnosen vara säkerställd.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 23 april, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!