Ange ditt sökord

Annons:

Så trött på mitt svintohår

Hej, Jag börjar bli desperat, jag har hela livet mått dåligt över mitt hår. Jag har tunt, glanslöst, torrt svintohår. Mitt problem är att jag aldrig får någon längd på det för det går av eller så tappar jag så mycket hår så de nya inte hinner växa ut och "kompensera" upp. Jag har mycket hår vid hjässan men längst i topparna enstaka hårstrån. Kollat sköldkörteln, blodsvaren var normala. Känner mig ensam med mina problem. Vart kan jag vända mig?? Finns det ingen "hårdoktor"? Tusen tack Emelie, 22 år

Den hårväxt vi alla har är till stora delar ärftligt styrd. Dessvärre finns inga bra medicinska metoder att påverka hårväxten. Om du har kontrollerat ämnesomsättning och blodvärden finns inte mer att göra utredningsmässigt. I.ö. får du och din frissa hjälpas åt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: