Ange ditt sökord

Annons:

Så trött på mitt svintohår

Hej, Jag börjar bli desperat, jag har hela livet mått dåligt över mitt hår. Jag har tunt, glanslöst, torrt svintohår. Mitt problem är att jag aldrig får någon längd på det för det går av eller så tappar jag så mycket hår så de nya inte hinner växa ut och "kompensera" upp. Jag har mycket hår vid hjässan men längst i topparna enstaka hårstrån. Kollat sköldkörteln, blodsvaren var normala. Känner mig ensam med mina problem. Vart kan jag vända mig?? Finns det ingen "hårdoktor"? Tusen tack Emelie, 22 år

Den hårväxt vi alla har är till stora delar ärftligt styrd. Dessvärre finns inga bra medicinska metoder att påverka hårväxten. Om du har kontrollerat ämnesomsättning och blodvärden finns inte mer att göra utredningsmässigt. I.ö. får du och din frissa hjälpas åt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!