Ange ditt sökord

Annons:

Reducera pormasker?

Vår 8-åriga dotter har många pormaskar på bägge sidorna om näsan och hon har haft det sedan 5-6-årsåldern och det sprider sig. Vid konsultation med läkare har vi inte fått något svar på vad vi ska göra. Hon tvättar ansiktet varje dag med rent vatten. Det är en katastrof för henne och vi får ingen hjälp. Finns det något vi kan göra för att förhindra uppkomsten eller reducera antalet? Zoltan, 43

Jag är osäker på vad det är du beskriver. Riktiga pormaskar hör till aknesjukdomen. Och den kan hon i extremfallet få ha när hon är åtta år men inte när hon är sex. En del av oss har större porer på näsvingarna utan att det är pormaskar. Beroende på hur det ser ut skulle man kunna tänka sig att pröva något att de lokalbehandlingspreparat vi nyttjar vid akne, men då måste man se flickan först. Har ni träffat en hudläkare?

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!