Ange ditt sökord

Annons:

Reaktion på hela kroppen vid munherpes

Hej...
Jag har sedan barnsben lidit av herpes simplex typ ett.
Sedan 1987 har jag vid en del utbrott av munherpes även fått en allergisk reaktion på hela kroppen, bestående av små vattenblåsor.
Min fråga till dig är nu vad denna reaktion heter och om man någonstans kan gå in och läsa om detta? Mvh Anneli, 39år

Den enda generella reaktion jag känner till på rak arm är det som heter erythema multiforme. Din korta beskrivning låter dock inte som en multiforme. Jag tycker du skall visa upp ditt utslag för en hudläkare.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: