Ange ditt sökord

Annons:

Rökstopp gör mig svullen

Har slutat röka i mitten av januari, och det gick bra i 8 veckor. Har läst, och märkt, att kroppen samlar vätska under en period när man slutat. Men fortfarande efter 8 veckor så är jag oerhört svullen om händer och fötter PÅ MORGONEN när jag vaknar. Varför och hur länge måste jag ha det så? Tillägger även att jag varit till doktorn och lämnat prover, men alla värden var bra! Hur länge måste jag stå ut med detta eller vad kan jag göra åt saken??? Tacksam för hjälp! Kvinna 33 år

Att kroppen svullnar på det sätt som du beskriver stöter vi inom vården ofta på utan att vi kan ge någon säker förklaring. Jag vet inte om detta är vanligare efter ett rökstopp än det är hos personer som röker eller som aldrig har rökt. Om det finns någon som läser detta och besitter denna kunskap får ni gärna dela med er av denna med referenser till vetenskapliga undersökningar.

Tyvärr var detta inte mycket till ett svar men det är i varje fall säkert att du genom ett rökstopp gjort det viktigaste du kan för att minska risken för framtida ohälsa samtidigt som du förbättrar din ekonomi.

Mvh Per-Åke Lagerbäck

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 19 augusti, 2009

Liknande frågor

Rökavvänjning

Metallsmak i munnen efter rökstopp

Jag slutade att röka för 2 ½ månad sedan. Jag har rökt i ca 42 år, de sista 10 åren ca 5 cigg/dag. Cirka tre veckor efter rökstoppet fick jag svår metallsmak i munnen och hostan smakade järn. Jag har även sår och blåsor i munnen. Jag har odlat prov från mun och svalg, men de visade inte på virus eller svamp. Kanterna på tungan och svalget är gulaktigt. Jag har gjort spirometri och jag har varken astma eller KOL. Lungorna hade en skada, men såg annars bra ut enligt röntgen. Kan mina symtom bero på rökstoppet? Det är plågsamt och mycket obehagligt. Vad ska jag ta mig till?

Rökavvänjning

För sent att sluta röka?

hej, jag är rökare och när jag går upp på morgonen så har jag svårt att andas, men efter att jag har hostat ordentligt så går det bra.

Cancer

Har jag lunginflammation eller lungcancer?

Hej, jag är 16 år och har för ca 2 månader sen haft lunginflammation, och nu känner jag att det börjar låta när jag andas och att jag vaknade upp med torr hosta, kan det bero på att jag får lunginflammation igen eller kan jag ha lungcancer, jag röker dagligen men min pappa har också gjort det ett tag och han har aldrig haft cancer. Jag vill inte oroa mina föräldrar i onödan så finns det något sätt att ta reda på det själv utan att ens föräldrar behöver veta om det? Oscar, 16

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: