Rökstopp gör mig svullen

Rökstopp gör mig svullen

Rökstopp gör mig svullen

Har slutat röka i mitten av januari, och det gick bra i 8 veckor. Har läst, och märkt, att kroppen samlar vätska under en period när man slutat. Men fortfarande efter 8 veckor så är jag oerhört svullen om händer och fötter PÅ MORGONEN när jag vaknar. Varför och hur länge måste jag ha det så? Tillägger även att jag varit till doktorn och lämnat prover, men alla värden var bra! Hur länge måste jag stå ut med detta eller vad kan jag göra åt saken??? Tacksam för hjälp! Kvinna 33 år
Att kroppen svullnar på det sätt som du beskriver stöter vi inom vården ofta på utan att vi kan ge någon säker förklaring. Jag vet inte om detta är vanligare efter ett rökstopp än det är hos personer som röker eller som aldrig har rökt. Om det finns någon som läser detta och besitter denna kunskap får ni gärna dela med er av denna med referenser till vetenskapliga undersökningar.

Tyvärr var detta inte mycket till ett svar men det är i varje fall säkert att du genom ett rökstopp gjort det viktigaste du kan för att minska risken för framtida ohälsa samtidigt som du förbättrar din ekonomi.

Mvh Per-Åke Lagerbäck

 

Veckans fråga

Två veckor kvar till jul, känner du av julstressen?

Nyhetsbrev

E-postadress