Ange ditt sökord

Annons:

Röda utslag på låren, vad kan det vara?

Hej! Upptäckte i somras röda utslad på båda låren ca 5 cm i diameter med en prick i mitten(som ett ins.bett). DE har blivit större och är nu 20 cm i diameter. De gör inte ont eller kliar. Däremot har jag fått en klåda i hela kroppen som jag inte haft tidigare och allmänt känsligare hud senaste månaderna. Vad kan detta vara? Tacksam för svar. MVH Eeva Eliasson, 65 år

Detta kan vara en Borreliainfektion (det man får av fästing) så du skall söka din husläkare.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: