Ange ditt sökord

Annons:

Röda fläckar av glasögonen

Hej!

Efter att jag har använt mina glasögon en hel dag, får jag röda fläckar (inte torra till en början) där glasögonen har suttit mot näsan. Någon dag senare flagnar fläckarna för att efter ytterligare någon dag försvinna. Nu känns det som att jag inte kan använda mina glasögon längre - vad kan jag göra?

Mvh

Allt som sitter mot huden kan ge irritation, men oftast är det inte en bakomliggande allergi. Många kan bli irriterade under förlovningsringen, där det blir fuktigt och varmt, utan att man för den skull är guldallergisk. Samma sak gäller för glasögonen. Många gånger är själva "nypan" på näsan gjord av härdad plast, och det är mycket ovanligt att hudbesvär under dessa beror på en bakomliggande plastallergi. Många får besvär från huden nu under vintern när inomhusluften blir torrare än normalt, och detta ger en uttorkning av huden. Jag skulle initialt rekommendera att till kvällen/natten använda lite fetare, "uppbyggande" kräm modell Repair på näsan (från Apoteket). Skulle detta inte ha effekt, skulle jag under 1-2 veckor pröva en svag Hydrokortisonkräm (Apoteket). Blir Du inte bättre av detta på 1-2 veckor, tycker jag Du visar upp Dina hudbesvär för Din vårdcentral/husläkare för bedömning och hjälp.
/ Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 7 mars, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!