Ange ditt sökord

Annons:

Räcker egenkoll?

Kan man ovetandes gå med hudcancer i ett födelsemärke som är och kommer alltid vara oförändrat? För är det inte så, att har/får man hudcancer sker alltid någon sorts förändring i födelsemärket i färg, form, struktur eller att det börjar klia m m? Jag är för övrigt ljushyad och har många födelsemärken på kroppen (varav ett fåtal är dysplastiska), men samtliga är oförändrade. Jag är ingen soldyrkare och jag använder alltid solkräm SPF40-50. Räcker det med egenkoll av mina märken? / Lina, 32

Cancerutveckling i huden, oaavsett cancerform, medför alltid förändringar, ibland dock mycket långsamma sådana. De förändringar som kommer kan beröra både form och färg och ge sårbildning. Om du inte har stark ärftlighet för hudcancer kan själv kontrollera dina fläckar och du behöver inte söka hjälp förrän något tillstöter - eller du blir osäker på din egen bedömning.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Eksem i underlivet

Hej doktorn! Har under några år lidit av svår klåda mellan anus och pung. Under dagarna är det okej när jag inte tänker på det, men så fort jag kommer hem så börjar det. Det är alltid torr hud och hud lossnar när jag kliar. Jag har varit hos läkaren för detta innan och dem har gett mig svampsalvor vid 2 tillfällen och det har aldrig funkat eller blivit bättre. De senaste 1,5 åren har jag inte använt någon salva eller något och tvättar mycket men kliar alltid någon gång varje dag. Vad behöver jag använda för att få det att försvinna och hur går jag till väga?

Hud & Hår

Skabb och klåda

Hej! Jag hat fått skabb och behandlat med Tenutex och den har snart legat på i 24 timmar. Däremot känns det som att jag fått fler utslag mellan fingrarna under natten? Vad innebär det? Är inte mina skabbdjur döda då trots salvan?

Hud & Hår

Akne på ryggen

Jag är en kille på 19 år som har hela ryggen full av akne. Vad ska jag göra? Kille, 19 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!

Hej och välkommen till DOKTORN.com

Vi kan nu stolt presentera flera nyheter på sajten. Vi vet att du kommer att känna igen DOKTORN samtidigt som nyheterna ger dig ännu fler möjligheter. Vill du läsa mer om vad nyheterna innebär gör du det på doktorn.com/faq

Enkät om antibiotikaanvändning

Hur ser du på antibiotika? Svara på 6 snabba frågor – tar 1 minut!

Till enkäten