Ange ditt sökord

Annons:

Räcker egenkoll?

Kan man ovetandes gå med hudcancer i ett födelsemärke som är och kommer alltid vara oförändrat? För är det inte så, att har/får man hudcancer sker alltid någon sorts förändring i födelsemärket i färg, form, struktur eller att det börjar klia m m? Jag är för övrigt ljushyad och har många födelsemärken på kroppen (varav ett fåtal är dysplastiska), men samtliga är oförändrade. Jag är ingen soldyrkare och jag använder alltid solkräm SPF40-50. Räcker det med egenkoll av mina märken? / Lina, 32

Cancerutveckling i huden, oaavsett cancerform, medför alltid förändringar, ibland dock mycket långsamma sådana. De förändringar som kommer kan beröra både form och färg och ge sårbildning. Om du inte har stark ärftlighet för hudcancer kan själv kontrollera dina fläckar och du behöver inte söka hjälp förrän något tillstöter - eller du blir osäker på din egen bedömning.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Hud & Hår

Produkter för torr hårbotten

Nu börjar kylan närma sig vilket för mig innebär torr hårbotten. I och med att jag tidigare haft komplikationer med hyn så är jag varsam med att använda mig utav allergivänliga hårprodukter. Produkterna har funkat bra, men jag behöver tips på återfuktande produkter för hårvård som specifikt lindrar detta besvär.

Hud & Hår

Varfyllt sår

Hej, Jag har ett litet sår (ca 3-4 mm diameter) som sitter långt bak i ljumsken (i princip utanför yttre blygdläppen, men fortfarande i ljumsken) som inte vill läka. Jag har haft det i cirka 6 månader. Av och till läker det ihop, men sedan så blir det en liten varfyllnad och den spricker och så börjar det om igen. Runtomkring sårhålan är det ganska förhårdnat under huden. Jag är säker på att det inte är någon sexuellt överförbar sjukdom! Några tips? Ska jag söka vård, antibiotika?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.