Ange ditt sökord

Annons:

”Problem vid analöppningen” – Humlan (kvinna 62) vill helst inte gå till Vårdcentralen, eftersom hon känner mig generad:

Jag har nämligen sveda vid analöppningen sedan ett halvår tillbaks. Det har nu spritt sig högre upp i springan. Det är så att jag blir skinnflådd mer och mer. Jag brukar smörja med Idomin-salva, vilket lindrar svedan men inte läker. Vad ska jag göra?

Skrivet av Anders Hallén...
Det är klart att du kan gå till Vårdcentralen; de är vana vid knepigare saker än detta! Om du vill pröva något innan du gör det kan du på apoteket köpa 20 g Cortimyk-kräm (innehåller svagt kortison och svampmedel) och smörja det två gånger dagligen. Får du effekt slutar du behandla efter en vecka.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Varför blev jag röd på benen?

Jag använde ett hårborttagningsmedel på benen igår, men jag blev rödflammig och det sved ganska länge. Varför blev det så? Känner mig jätteorolig att det ska hända igen.

Hud & Hår

Lusmedel vid känslig hårbotten

Nu verkar det vara många barn i skolan som har löss och jag undrar vad jag ska tänka på om jag skulle behöva köpa medel till barnen? Kan man behandla förebyggande? Min son har känslig hårbotten.

Hud & Hår

Tips för torra händer?

Nu är vintern på ingång och jag får så mycket besvär med torra och spruckna händer. Jag tycker ändå att jag är flitig på det här med att smörja in mig, men handspriten gör det inte heller mycket bättre. Nu har jag även börjat få problem med fnasiga nagelband som spricker. Har du någon nagelbandsolja som du rekommenderar?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: