Ange ditt sökord

Annons:

”Problem vid analöppningen” – Fredrik (23) har fått en “skinnflik” ovanför analen som irriterar och blöder.

Har en tendens att torka sig lite för hårt och det kan då bli irriterat. Brukar smörja med idomin salva. Och bekymren försvinner, men har 2-3 gånger per år fått blod i avföringen. Och har nu en liten skinnflik, som är vit till färgen. Är det hemorrojder? Är endast 23 år och har inte bekymmer med förstoppning eller något sådant. Tror själv att han har kliat sig lite för mycket...

Skrivet av Anders Hallén...
Om man får en spricka i slemhinnan i ändtarmsöppningen orsakar det ofta lite blödning vid avföring. När detta sedan läker blir det ofta en liten hudtagg kvar på utsidan. Om den orsakar besvär kan den opereras bort.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: