Ange ditt sökord

Annons:

”Problem vid analöppningen” – Fredrik (23) har fått en “skinnflik” ovanför analen som irriterar och blöder.

Har en tendens att torka sig lite för hårt och det kan då bli irriterat. Brukar smörja med idomin salva. Och bekymren försvinner, men har 2-3 gånger per år fått blod i avföringen. Och har nu en liten skinnflik, som är vit till färgen. Är det hemorrojder? Är endast 23 år och har inte bekymmer med förstoppning eller något sådant. Tror själv att han har kliat sig lite för mycket...

Skrivet av Anders Hallén...
Om man får en spricka i slemhinnan i ändtarmsöppningen orsakar det ofta lite blödning vid avföring. När detta sedan läker blir det ofta en liten hudtagg kvar på utsidan. Om den orsakar besvär kan den opereras bort.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Varför blev jag röd på benen?

Jag använde ett hårborttagningsmedel på benen igår, men jag blev rödflammig och det sved ganska länge. Varför blev det så? Känner mig jätteorolig att det ska hända igen.

Hud & Hår

Lusmedel vid känslig hårbotten

Nu verkar det vara många barn i skolan som har löss och jag undrar vad jag ska tänka på om jag skulle behöva köpa medel till barnen? Kan man behandla förebyggande? Min son har känslig hårbotten.

Hud & Hår

Tips för torra händer?

Nu är vintern på ingång och jag får så mycket besvär med torra och spruckna händer. Jag tycker ändå att jag är flitig på det här med att smörja in mig, men handspriten gör det inte heller mycket bättre. Nu har jag även börjat få problem med fnasiga nagelband som spricker. Har du någon nagelbandsolja som du rekommenderar?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: