Ange ditt sökord

Annons:

Problem med yrsel och svaghet!

Hej! Har stora besvär med yrsel och trötthet/svaghet. Haft dessa symtom under cirka 3 månader. Det har dock blivit värre med tiden. Har varit hos en läkare och gjort blodprover där mina värden såg bra ut. Har även varit på Datortomografi och kollat hjärnan där har man inte heller hittat något fel. Min läkare tror att det har med stress att göra men jag mår så dåligt så att jag har svårt att arbeta. Vad ska jag göra? Finns det andra tester man kan göra? Tacksam för svar mvh Philip 21 år

Yrsel vid stress är ett mycket vanligt symtom. Man skiljer på olika typer av yrsel. Antingen rotatorisk, där det snurrar som i en karusell eller nautisk där det gungar som man är sittande i en båt på havet. Sedan har man den mer ospecifika yrseln av mera obehag eller att man tycker att väggar exempelvis faller över en. Bra att man uteslutit tumörer, proppar och blödningar i hjärnan. Har man gjort någon bedömning hos öronläkare? Finner man inget avvikande vid läkarundersökningen, måste man undersöka hur det ligger till med stressfaktorer i hemmet på arbetsplatsen osv. Man kan då få hjälp med stresshantering och avslappning där både psykolog och sjukgymnast kan ingå. Har man uteslutit en organiskt bakomliggande åkomma brukar vi vi saga att yrseln kan vara mycket obehaglig men är ofarlig!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Uppdaterad: 9 juni, 2011 Publicerad: 9 juni, 2011

Liknande frågor

Mage & Tarm

Får ont i magen av stress. Vad kan jag göra?

Jag har senaste tiden haft väldigt ont i min mage. Jag har precis börjar plugga och har känt mig mer stressad än vanligt. Jag äter som vanligt men får under de stressiga perioderna väldigt mycket magknip. Ibland så mycket att jag har svårt att koncentrera mig. Vad kan jag göra?

Sömn & Stress

Svårt att sova. Vad ska jag göra?

Jag har under en period haft väldigt svårt att sova. Jag vill helst inte börja med receptbelagda sömntabletter då jag är rädd för att bli beroende. Finns det något annat receptfritt alternativ som jag skulle kunna testa?

Sömn & Stress

Symtom på sömnapné

Hej! Min man har andningsuppehåll när han sover. Flera gånger per timme och uppehållet kan vara oroväckande länge vilket gör att jag måste putta på honom för att se så han börjar andas igen. Han snarkar mycket och det låter ansträngande för honom. Han vaknar till ibland av detta men det kommer han inte ihåg. Han är också väldigt trött på morgonen, 44 år. Undrar om detta kanske kan vara sömnapné?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: