Ange ditt sökord

Annons:

Problem med yrsel och ångest

Jag har den senaste veckan haft stora problem med yrsel och skakningar. Kænns næstan som ångest fast som tar sig i uttryck fysiskt.
Jag tar flera olika mediciner sedan en tid tillbaka, Furix, pindolol mylan och levaxin. Kan medicinerna ha med mina problem att gøra?
Håller æven på att avvænja mig från min antidepressiva medicinering, har bar fyra dagar kvar på den sista kuren. Ær rædd att mina ångest problem ær på væg tillbaka.
tacksam før svar. Carin (27år)

Det kan vara svårt, eller omöjligt, att skilja ångestsymtom från symtom orsakade av fysisk sjukdom. De symtom du beskriver kan alltså vara orsakade av såväl din fysiska sjukdom (du anger inte varför du tar Furix och pindolol, kanske mot hjärtsvikt eller högt blodtryck?) som av ångest. Att du håller på att trappa ut din antidepressiva medicinering kan också spela in eftersom en del antidepressiva kan ge utsättningsfenomen som inkluderar yrsel och skakningar. Det är alltså en komplicerad fråga som du bör ta till den läkare som behandlar dig.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 18 april, 2011

Liknande frågor

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja? Vänliga hälsningar, Sara, 25 år

Depression & Ångest

Tillväxthormon

Hej, Jag är 17 år, snart 18, och tycker det är jobbigt psykiskt och är inte nöjd med min längd på 171 cm som kille Jag undrar om det är möjligt och om läkare skriver ut tillväxthormon till en person som mig? Tack på förhand. Linus, 17 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!