Ange ditt sökord

Annons:

Problem med mitt psyke

Jag har under låg tid haft problem med mitt psyke. Jag äter nu antidepp medicin. Jag vet att man genom medicinen kan få en del biverkningar, men det är ju bara en period. Jag har en otroligt minskad aptit på tidiga dagar, och en överdriven aptit mot kvällningen, då kan jag äta tills jag somnar i stort sätt. Men det verkar inte som att min kropp tar upp någon näring alls. Känns mer som att jag är ständigt uppe i varv och har noll energi. Jag är trött, känner mig orkeslös och har en konstig huvudvärk. Även när jag ligger och försöker vila så är kroppen ständigt igång. Jag kan bara inte slappna av. Pulsen är hög och hjärtat gör sig påmind hela tiden. Jag blir rastlös när kroppen jobbar men jag orkar inte göra något för det blir för ansträngande. Jag är rökare och kanske röker lite för mycket ibland, så har det varit i många år. Kan orkeslösheten, tröttheten, huvudvärken, irritationerna som blir, mattheten bero på något annat än detta tjat om att det är fel på psyket? Sasute (kvinna 28år)

När man ställer diagnosen depression så ska man alltid överväga fysisk sjukdom eller hormonell obalans som möjlig alternativ förklaring till symtombilden. Det betyder att behandlande läkare tar en noggrann sjukhistoria gällande tidigare och aktuella sjukdomar, vid behov görs kroppsundersökning som inkluderar blodtryck och puls. Vidare finns det ofta anledning att ta ett blodprov för att utesluta tex blodbrist, sköldkörtelhormonstörning och störd saltbalans.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 18 april, 2011

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.