Ange ditt sökord

Annons:

Problem med huden i ansiktet

Hej! Jag har fått problem med huden i ansiktet då det växer små vita prickar eller knottror på kinden och runt ögonen. Om man tar ut innehållet liknar det små, små riskorn. Gör man ingenting åt dem så förvandlas de med tiden till svarta prickar som inte går att få bort. Jag undrar nu vad detta kan vara för något och vad man kan göra åt saken? Lars, 57 år

Din beskrivning låter som milier, små pärlor av överhudsceller som rullar ihop sig. Detta är så vanligt att det nästan är en normalvariant. Det ses t ex hos personer med eksembesvär i ansiktet och också hos personer som dragit på sig solskada i huden. Någon riktigt bra behandling utöver det du redan gör finns inte.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: