Ange ditt sökord

Annons:

Porer under näsan

Jag har ett antal porer under näsan som väldigt ofta blir infekterade så att det bildas något som liknar en finne. Problemen börjar ofta efter att jag rakat mig och när jag väl fått en "finne" så verkar det som den smittar övriga porer i närheten så att det uppstår "finnar" även i dessa. Jag har varit hos en hudläkare som skrivit ut kräm med antibiotika vilket hjälper så länge krämen räcker men jag antar att jag inte alltid kan använda antibiotika? Finns det något annat jag kan göra istället? Jill, 32 år

Du skall nog söka din hudläkare en gång till. För som du säger - du kan inte hålla på med antibiotikakrämen i all evighet.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Hallén
Hud, sex och samliv
Publicerad: 27 september, 2011

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!