Ange ditt sökord

Annons:

Plötslig minnesförlust och oroskänsla vid insomning

Härom natten var jag med om en väldigt obehaglig händelse. Hade gått och lagt mig och hade precis insomnat när jag plötsligt vaknade av att en obehaglig känsla/rädsla spred sig i kroppen. Fick en plötslig minnesförlust, visste inte vem jag var eller vart jag befann mig.. Minnet kom tillbaka direkt, men kunde inte skaka av mig denna obehagliga rädsla. Kändes nästan som att jag blivit knäpp. Är det något som jag bör oroa mig för? Annie, 19

När man skall till att somna befinner man sig mellan vaket tillstånd och dröm och då kan det vara svårt att skilja på dröm och verklighet. Har man haft ett sådant här tillfälle brukar jag säga att en gång är detsamma som ingen gång! Upprepas fenomenet bör du tala med någon läkare och berätta vad som hänt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Uppdaterad: 1 februari, 2012 Publicerad: 1 februari, 2012

Liknande frågor

Mage & Tarm

Får ont i magen av stress. Vad kan jag göra?

Jag har senaste tiden haft väldigt ont i min mage. Jag har precis börjar plugga och har känt mig mer stressad än vanligt. Jag äter som vanligt men får under de stressiga perioderna väldigt mycket magknip. Ibland så mycket att jag har svårt att koncentrera mig. Vad kan jag göra?

Hjärnan & Nerver

Kan man blanda olika märken på huvudvärkstabletter?

Jag brukar ibland vid huvudvärk ta en eller två huvudvärkstabletter åt gången, men det händer ju att man har olika märken hemma. Kan man blanda eller är det farligt att ta ena tabletten från ett märke och andra tabletten från ett annat märke?

Hjärnan & Nerver

Har jag huvudvärk eller migrän?

Jag lider ofta av huvudvärk och jag börjar misstänka att det även ibland handlar om migrän. Det hjälper inte att ta paracetamol som jag annars alltid brukar göra. Hur vet jag om det är huvudvärk eller migrän jag har, och hur kan jag mest effektivt lindra det? Finns det något receptfritt?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: