Ange ditt sökord

Annons:

Plötslig beteendeförändring och viktminskning

Hej,

Jag är sambo med en kille sedan snart 11 år. Vi har alltid haft det bra och köpte hus i augusti. Nu är det så att han den senaste tiden ca två månader, inte mått bra. För ca två veckor sedan började han tala med mig om det. Han har inte lust med någonting, umgås knappt med vänner. Han tar inga initiativ till att vi ska hitta på något längre och när vi gör saker tycker han inte att det är såå kul. Han har sagt att han knappt ätit den senaste tiden och han har gått ner i vikt. När jag försöker fråga vad som är fel svarar han hela tiden att han inte mår bra men inte vet varför. I förra veckan sa han att han i detta mående har lyft på varje sten för att ta reda på vad som är fel och i detta har han även funderat på om det är han och jag som felar. Han säger samtidigt att han älskar mig och vill leva med mig. Jag har försökt få honom att ta kontakt med läkare vilket har varit väldigt svårt då han inte vill detta. Jag vet inte vad jag ska göra... Vad är det för fel på honom?
”Helle”

För att över huvud taget ha någon möjlighet att ta reda på vad det handlar om bör han absolut gå till läkare för samtal och undersökning. Har han en depression eller har han någon annan åkomma? Speciellt anser jag att det är av stort värde med en undersökning när han dessutom börjar gå ned i vikt. Försök att till varje pris få honom till en konsultation!

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 8 februari, 2010

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: