Ange ditt sökord

Annons:

Panikångest och värmefobi i cirka 7 år

Hej, jag är en 21 årig man som har haft panikångest och värmefobi i cirka 7 år. Det hela började med att jag tyckte jag svettades onormalt mkt i början på höstadiet från händer,fötter,armhålar och ljumskar. Detta tyckte jag var väldigt genant. På senare år har detta eskalerat och svettningarna har blivit över hela kroppen och har panikångest som främst bryter ut under “varma förhållanden”. Har provat en stor mängd olika mediciner för detta men har inte hittat något som hjälpt mig något. Min fråga är, finns det någon medicin som är specifikt effektiv mot fobier och/eller panikångest,

Det är nödvändigt för mig att veta vilka mediciner som använts i sammanhanget innan jag kan komma med något råd. Man prövar med exempelvis olika typer av antidepressiva mediciner, där man kan ha en mycket god effekt. Samtidig behandling med psykolog eller KBT dvs kognitiv terapi kan absolut prövas.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 8 januari, 2010

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: