Ange ditt sökord

Annons:

P-pillerstopp och håravfall?

Hej! Jag har en fråga angående p-pillerstopp och håravfall. Jag slutade med Desolett för ca en månad sedan och undrar om det stämmer att man då kan få håravfall liknande det man fick efter förlossning? När får man det i så fall och hur länge håller det i sig? Finns den något man kan göra för att förhindra det? Om man drabbas av håravfall efter p-pillerstopp kommer håret alltid tillbaks och i så fall när? Mvh Åsa, 39 år

Alla hormonomställningar kan påverka hårväxten. Det blir då ett övergående håravfall som startar efter någon månad, men det tar åtskilliga månader innan hårväxten reparerat sig. Något effektivt sätt att förebygga detta känner jag inte till.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!