Ange ditt sökord

Annons:

Orolig mamma (30) var med sin 2-åriga son hos doktorn och fick diagnosen Nässelutslag

Jag gick in på Internet och kollade fakta om just nässelutslag, och det står att det ska vara en klåda som är jättejobbig, men hans utslag kliar inte. Han har haft feber till och från i ca en vecka och är förkyld. Han har haft ont i ena örat, men det har gått över. Jag upptäckte att det var flera utslag på ryggen och ett såg ut som en blomma; annars sitter en del ihop medan andra är ensamma. Utslagen är utspridda från lite på händerna, armarna, magen, bröstet och ner lite på benen och så på ryggen. Hur tycker DU att jag ska göra? Ska jag vänta och se om det går över eller ska jag uppsöka en annan läkare? Tror du att det kan vara nässelutslag? Han fick Tavegyl 5 ml att ta morgon och kväll. Med vänlig hälsning Anna

Skrivet av Anders Hallén…
Nässelutslag är vanligt i samband med infektioner. De kliar oftast men det är möjligt att gossen har så mycket besvär av sin sjukdom i övrigt att klådan inte besvärar honom. Nässelutslagenär inte farliga och försvinner av sig själva. Tavegyl är ett gott läkemedelsval men det är viktigt att förstå att medicinen inte gör något åt de utslag man har utan bara förebygger dem som skall komma. Det är därför viktigt att ta Tavegyl regelbundet och fortsätta tills utslagen varit borta några dagar.

Läs mer om Nässelutslag
Nässelutslag (Urtikaria)
Probelm med nässelutslag. Doktorn svarar.
Två frågor om ihållande klåda och utslag
Var rädd om huden

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Hallén
Hud, sex och samliv
Uppdaterad: 7 oktober, 2013 Publicerad: 7 oktober, 2013

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: