Ange ditt sökord

Annons:

Orolig att jag är schizofren!

Hej! Min husläkare gjorde en test på 24-timmars urinsamling från mig: anmärkning på mkt höga dopaminvärden:Pt(U)-Dopamin 4240 nmol/d. Min läkare förstod inte varför eller vad det innebar och skulle ta reda på anlednigen...Efter flera påstötningar har jag fortfarande inte fått svar... känner mig orolig då jag läst på internet att höga dopaminvärden förknippas med schitzofreni!! Tacksam för svar MVH Mia 43 år

Hej! Självklart måse du få ett svar så du slipper fundera på vad det betyder. Jag kan inte ge mig in på att tolka svaret och jag känner ju inte heller till frågeställningen. Varför togs provet? Om man upplever att något inte fungerar eller tar för lång tid i vården så kan man alltid kontakta sin Patientombudsman, det brukar vanligtvis skynda på processen.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 9 juni, 2011

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.