Ange ditt sökord

Annons:

Okej med uppehåll av Roaccutan-kur?

Hej! Jag har idag varit och hämtat min första Roaccutan-kur som jag tänkte börja med på en gång. Dock har jag nu blivit bjuden på en resa utomlands i sommar, och jag undrar ifall det är möjligt att äta kuren nu fram till att vi åker, ta ett uppehåll medans jag är utomlands, och sen börja igen när jag kommer tillbaka? Mvh Johanna, 21

Denna fråga skall du egentligen ta med din hudläkare. Min åsikt är att det inte är så klokt att göra uppehåll mitt i Roaccutankuren - det blir lite som att börja om från början. Men det är också beroende av hur långt uppehållet blir. Man kan också sänka dosen under resan. Så återigen - tala med din doktor så kommer ni överens om vad som blir bäst för dig.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!