Ange ditt sökord

Annons:

Ofta hjärtrusningar

hej!
är lite orolig. har haft hjärtrusningar rätt ofta nu och beror på att jag är orolig ofta,tänker negativa tankar osv. hur gör man för och gå till botten med det så det slutar?
är obehagligt.
fast det konstiga är att när jag kyler när ansiktet med iskallt vatten slutar det typ. vad kan det bero på!? hoppas på svar

Hej

Det är förståeligt att du känner oro och obehag för det du upplever. Du skriver att du har haft hjärtrusningar och att det beror på att du ofta är orolig och tänker negativa tankar. Det du undrar är hur du ska göra för att ”gå till botten med det så att det slutar”.

Det är bra att du vill göra något åt de här hjärtrusningarna du upplever. För att gå till botten, och få det att sluta, är det nog viktigt att söka orsaken till att du känner som du gör. Ett hjärta kan säkert rusa av flera orsaker. Har du låtit kolla ditt hjärta? Om inte, kontakta din vårdcentral och låt undersöka det. Detta för att kunna utesluta eventuella fysiska orsaker till det du upplever.

Din oro och de negativa tankarna kan säkert bidra till det du upplever. Det är inte ovanligt att psykiska reaktioner, som stress och oro, ger upphov till kroppsliga symtom. Vad är det som gör dig orolig och vad är det som gör att de negativa tankarna infinner sig? Är det några förändringar som du kan genomföra för att minska denna oro och dessa tankar?

Om dina problem inte bottnar i fysiska orsaker så kan du försöka gå vidare på annat sätt. Fråga den läkare som undersöker ditt hjärta om denne kan hjälpa till med en remiss till exempelvis en kognitiv terapeut. Denna form av terapi har visat goda resultat vid oro och negativa tankar.

Försök att fundera på om det är några förändringar som skulle påverka ditt mående till det bättre. Hur du kan genomföra dem och om du är i behov av stöd. Du har påbörjat en process i och med din vilja att få ett slut på hjärtrusningarna och att du har skrivit till oss. Förhoppningsvis kan detta svar vara en hjälp för dig att fortsätta denna process. Du kan ringa till oss på Nationella hjälplinjen om du vill prata om din situation. Det är anonymt och kostnadsfritt. Vi har öppet alla dagar mellan 13.00 och 22.00 och vårt telefonnummer är 020-22 00 60.

Med vänlig hälsning

Nationella hjälplinjen

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Uppdaterad: 19 november, 2009 Publicerad: 19 november, 2009

Liknande frågor

Mage & Tarm

Får ont i magen av stress. Vad kan jag göra?

Jag har senaste tiden haft väldigt ont i min mage. Jag har precis börjar plugga och har känt mig mer stressad än vanligt. Jag äter som vanligt men får under de stressiga perioderna väldigt mycket magknip. Ibland så mycket att jag har svårt att koncentrera mig. Vad kan jag göra?

Sömn & Stress

Svårt att sova. Vad ska jag göra?

Jag har under en period haft väldigt svårt att sova. Jag vill helst inte börja med receptbelagda sömntabletter då jag är rädd för att bli beroende. Finns det något annat receptfritt alternativ som jag skulle kunna testa?

Sömn & Stress

Symtom på sömnapné

Hej! Min man har andningsuppehåll när han sover. Flera gånger per timme och uppehållet kan vara oroväckande länge vilket gör att jag måste putta på honom för att se så han börjar andas igen. Han snarkar mycket och det låter ansträngande för honom. Han vaknar till ibland av detta men det kommer han inte ihåg. Han är också väldigt trött på morgonen, 44 år. Undrar om detta kanske kan vara sömnapné?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: