Nikotinplåster och kortisonsalva?

Nikotinplåster och kortisonsalva?

Nikotinplåster och kortisonsalva?

Har återigen bestämt mig för att sluta röka och är nu inne på dag 2 i mitt rörkfria liv med hjälp av Nikotinell nikotinplåster 21 mg, alltså de starkaste. Det funkar jättebra med dom, det vet jag sen 2 år tillbaka när jag gjorde förra rökstoppet men när jag var inne på 3:e veckan fick jag en allergireaktion på huden för jag såg ut som en prickig korv på armarna. När jag sen bytte till ett svagare och efter rekommendation av en läkare använda tuggummi (tuggade frenetiskt) då pajade magen och då var jag tillbaka till cigaretterna. Nu använder jag dessa plåster igen för det är dom enda jag litar på (psykiskt beteende antar jag) och min fråga är: När dessa hudirritationer kommer igen kan jag då använda kortisonsalva som någon förslagit och fortsätta med mina plåster. Jag måste lyckas denna gång. Kvinna 54 år
Kortisonsalva kommer med största sannolikhet minska eller ta bort dina hudbesvär. Grundprincipen är dock att inte utsätta dig för det som orsakar dina besvär, nikotinplåsterna. Jämfört med att röka torde dock kombinationen av kortisonkräm och nikotinplåster vara att föredra. Din tro på nikotinplåstret är förståss viktigt att dra nytta av i behandlingen men du bör med hänsyn till hudreaktionen överväga andra sätt, som tabletter och nässpray, att tillföra nikotin.

Ett helt nikotinfritt alternativ är de receptbelagda läkemedlena Zyban och Champix som i stora dubbelblindstudier är de bästa hjälpmedlen för att uppnå nikotinfrihet.

Mvh Per Åke Lagerbäck

 

Veckans fråga

Har du en privat sjukförsäkring?

Nyhetsbrev

E-postadress