Ange ditt sökord

Annons:

Nedsatt känsel i ollonet

Jag undrar om du eventuellt skulle kunna hjälpa mig. Jag är 31 år. Har de senaste ca 2 månaderna nedsatt känsel i ollonet. Huden är torr och rödaktig. Det medför bl.a. att det inte känns lika skönt som tidigare när jag har samlag eller onanerar. Jag kan få orgasm men det känns mindre än tidigare, Jag har haft kontakt med flera läkare (allmänläkare och specialister) och ingen har kunnat ge något råd som hjälper. Jag är väldigt orolig för att tillståndet inte förbättras.
En urolog på centrallasarettet i Västerås har tittat på min penis och sa att jag har balanit. Hennes råd var att helt låta bli att tvätta med tvål och att undvika kontakt med vatten. Jag tycker detta är svårt och det verkar inte hjälpa. Ollonet och förhuden har blivit torrare under flera års tid innan jag först tog kontakt med läkare, men det är först sedan ca 2 månader som jag har tappat en del av känseln i ollonet. Ett par dagar innan detta hände hade jag smärtsamma “ilningar” i penis.
Jag har använt Mildison-kräm flera gånger i veckan, ibland dagligen under ett par års tid för det har varit det enda som har hjälpt mot besvären. Vanliga hudlotion eller krämer hjälper inte. Urologen som jag träffade tror att användningen av mildison, som innehåller kortison, har förstört slemhinnorna.
Hon tycker också att ollonet ser normalt ut, men det känns inte normalt. Jag blir frustrerad eftersom jag har beskrivit problemen för flera läkare, men de bara säger att jag inte behöver oroa mig.

Jag kan inte ge dig en tillfredsställande lösning på detta problem. Dock beskriver du något som är vanligt i min erfarenhet: något problem dyker upp under förhuden och sen bedrivs en myckenhet lokalbehandling med olika preparat under långa tider. Det i sig ger upphov till irritation i slemhinnan under förhuden. Oavsett vad som utlöste detta så har du vid detta laget en behandlingsirritation under förhuden. Och det är inte speciellt kortisonet som orsakat denna. Grundbehandlingen i den situationen är att bara tvätta med vatten under förhuden (inget annat behövs – det blir rent) och att avstå från allt behandlande så att huden får återkomma till normaltillstånd. Och det kan ta lång tid.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: