Ange ditt sökord

Annons:

Nästa signaturs dotter föddes med ett födelsemärke som täcker halva bakhuvudet samt fram på vänster sida över örat och en bit på kinden.

Initialt talades om hemangiom men enligt senare undersökning PVS. Vad innebär detta och hur ser behandlingen ut? Hennes dotter är i juni 6 veckor gammal.

Skrivet av Anders Hallén...
Ett hemangiom och ett portvinsmärke (PVS) är principiellt olika förändringar, som båda påverkar ytliga blodkärl. De handläggs på olika sätt, varför det är viktigt att bestämma vilken sort det är. Hemangiomen väntar man oftast bara ut; de minskar med tiden. Portvinsmärken behandlas ibland tidigt med s.k kärl-laser. Eftersom den förändring du beskriver är stor, utgår jag från att ni har kontakt med en hudklinik, för det bör ni ha.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: