Ange ditt sökord

Annons:

Nästa signaturs dotter föddes med ett födelsemärke som täcker halva bakhuvudet samt fram på vänster sida över örat och en bit på kinden.

Initialt talades om hemangiom men enligt senare undersökning PVS. Vad innebär detta och hur ser behandlingen ut? Hennes dotter är i juni 6 veckor gammal.

Skrivet av Anders Hallén...
Ett hemangiom och ett portvinsmärke (PVS) är principiellt olika förändringar, som båda påverkar ytliga blodkärl. De handläggs på olika sätt, varför det är viktigt att bestämma vilken sort det är. Hemangiomen väntar man oftast bara ut; de minskar med tiden. Portvinsmärken behandlas ibland tidigt med s.k kärl-laser. Eftersom den förändring du beskriver är stor, utgår jag från att ni har kontakt med en hudklinik, för det bör ni ha.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Varför blev jag röd på benen?

Jag använde ett hårborttagningsmedel på benen igår, men jag blev rödflammig och det sved ganska länge. Varför blev det så? Känner mig jätteorolig att det ska hända igen.

Hud & Hår

Lusmedel vid känslig hårbotten

Nu verkar det vara många barn i skolan som har löss och jag undrar vad jag ska tänka på om jag skulle behöva köpa medel till barnen? Kan man behandla förebyggande? Min son har känslig hårbotten.

Hud & Hår

Tips för torra händer?

Nu är vintern på ingång och jag får så mycket besvär med torra och spruckna händer. Jag tycker ändå att jag är flitig på det här med att smörja in mig, men handspriten gör det inte heller mycket bättre. Nu har jag även börjat få problem med fnasiga nagelband som spricker. Har du någon nagelbandsolja som du rekommenderar?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: