Ange ditt sökord

Annons:

När kommer jag tappa håret?

Hej, jag ville fråga om jag kommer att tappa håret när när blir vuxen. Just nu har jag bra hår men min pappa är flintskallig och de flesta männen på min mors sida också, så vad är chansen att jag kommer ha kvar mitt hår? Jag har lite tunnare hår på framsidan än på bakhuvudet, men det kanske ska va så? Man, 17 år

Dessvärre är det nog så att du löper en betydande risk att få samma håväxt som de äldre männen i din omgivning. Det kan vara så att den tunnare hårväxt du redan noterat är ett tidigt tecken på detta. I första hand gäller att gilla läget - håret är inte allt i livet. Något helt effektivt sätt att stoppa håravfallet finns inte men lokalbehandlingsmedlet Rogaine, som du kan köpa receptfritt på apoteket, hjälper många - men inte alla. Medlet är bättre på att hålla håret kvar än att åstadkomma återväxt - man skjuter sitt håravfall framför sig, så när man slutar fortsätter det. Det finns också en tablett som heter Propecia som fungerar genom att bromsa det manliga könshormonet som spelar viss roll. Den medicinen kräver recept och liksom Rogaine har den inte effekt på alla och skall också helst tas innan håret fallit bort.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: