Ange ditt sökord

Annons:

När kommer jag tappa håret?

Hej, jag ville fråga om jag kommer att tappa håret när när blir vuxen. Just nu har jag bra hår men min pappa är flintskallig och de flesta männen på min mors sida också, så vad är chansen att jag kommer ha kvar mitt hår? Jag har lite tunnare hår på framsidan än på bakhuvudet, men det kanske ska va så? Man, 17 år

Dessvärre är det nog så att du löper en betydande risk att få samma håväxt som de äldre männen i din omgivning. Det kan vara så att den tunnare hårväxt du redan noterat är ett tidigt tecken på detta. I första hand gäller att gilla läget - håret är inte allt i livet. Något helt effektivt sätt att stoppa håravfallet finns inte men lokalbehandlingsmedlet Rogaine, som du kan köpa receptfritt på apoteket, hjälper många - men inte alla. Medlet är bättre på att hålla håret kvar än att åstadkomma återväxt - man skjuter sitt håravfall framför sig, så när man slutar fortsätter det. Det finns också en tablett som heter Propecia som fungerar genom att bromsa det manliga könshormonet som spelar viss roll. Den medicinen kräver recept och liksom Rogaine har den inte effekt på alla och skall också helst tas innan håret fallit bort.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!