Ange ditt sökord

Annons:

När kommer jag tappa håret?

Hej, jag ville fråga om jag kommer att tappa håret när när blir vuxen. Just nu har jag bra hår men min pappa är flintskallig och de flesta männen på min mors sida också, så vad är chansen att jag kommer ha kvar mitt hår? Jag har lite tunnare hår på framsidan än på bakhuvudet, men det kanske ska va så? Man, 17 år

Dessvärre är det nog så att du löper en betydande risk att få samma håväxt som de äldre männen i din omgivning. Det kan vara så att den tunnare hårväxt du redan noterat är ett tidigt tecken på detta. I första hand gäller att gilla läget - håret är inte allt i livet. Något helt effektivt sätt att stoppa håravfallet finns inte men lokalbehandlingsmedlet Rogaine, som du kan köpa receptfritt på apoteket, hjälper många - men inte alla. Medlet är bättre på att hålla håret kvar än att åstadkomma återväxt - man skjuter sitt håravfall framför sig, så när man slutar fortsätter det. Det finns också en tablett som heter Propecia som fungerar genom att bromsa det manliga könshormonet som spelar viss roll. Den medicinen kräver recept och liksom Rogaine har den inte effekt på alla och skall också helst tas innan håret fallit bort.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Hud & Hår

Produkter för torr hårbotten

Nu börjar kylan närma sig vilket för mig innebär torr hårbotten. I och med att jag tidigare haft komplikationer med hyn så är jag varsam med att använda mig utav allergivänliga hårprodukter. Produkterna har funkat bra, men jag behöver tips på återfuktande produkter för hårvård som specifikt lindrar detta besvär.

Hud & Hår

Varfyllt sår

Hej, Jag har ett litet sår (ca 3-4 mm diameter) som sitter långt bak i ljumsken (i princip utanför yttre blygdläppen, men fortfarande i ljumsken) som inte vill läka. Jag har haft det i cirka 6 månader. Av och till läker det ihop, men sedan så blir det en liten varfyllnad och den spricker och så börjar det om igen. Runtomkring sårhålan är det ganska förhårdnat under huden. Jag är säker på att det inte är någon sexuellt överförbar sjukdom! Några tips? Ska jag söka vård, antibiotika?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.