Ange ditt sökord

Annons:

Mitt humör har blivit värre

Hej jag en en tjej på 20 år som har en dotter på snart 1 år o lever sambolivet med hennes far, jag älskar dem båda av hela mitt hjärta. Men jag har ett stort problem som skrämer mig mycket, jag vet inte om jag vågar vara kvar hos dem ibland. För mitt humör har blivit värre nu de senaste året, för blir jag arg nu för tiden så tar det timmar innan jag lugnar ner mig, är jag stressad så blir jag arg på allt, spelar ingen roll på vad. Jag har till och med börjat slänga o smälla i saker runt om mig. Min dotter brukar vara i sitt rum när det går så långt för vill ju inte skada henne o ingen annan heller. Och jag undrar om ni kan veta vad det är, för har blivit super känslig o gråter för minsta lilla med o det. Och jag vill inte lämna dem.. Men vill inte va nära dem heller när jag mår så här dåligt för vi har haft det så här varje dag i några månder nu ( för när de började för ett år sen så va de inte så ofta.. ) Men kan ju säga detta oxå innan jag glömer det att jag mår inte bra så heller jag mår dåligt varje dag. Så jag orkar inget alls längre så. Hade vart jätte glad över ett svar…

Hej,

Det låter bekymmersamt för dig att ditt humör pendlar upp och ned och det är inte konstigt att känslan av ork börjar ta slut. Det skrämmer dig, och framförallt är du rädd att du inte vågar vara kvar i ditt förhållande. Du skriver att du älskar din familj. Det hela började för ett år sedan och utbrotten kom då inte så ofta, som de gör nu. Du undrar vad dina humörsvängningar bottnar i och vad du ska göra åt saken.

Självklart ska du stanna kvar i din familj. Du älskar din sambo och ditt barn av hela ditt hjärta. Det låter underbart. Du betyder naturligtvis mycket för dem och är oersättlig som mamma för din lilla dotter. Men det svåra för dig just nu är din känslighet som gör att du gråter för minsta lilla och att du vid stressade tillstånd får utbrott som nu börjat mynna ut i att du kastar saker omkring dig.

Du ska så snart som möjligt ta kontakt med en läkare. Antingen ringer du din husläkare/gynekolog eller talar med barnavårdscentralen om det finns en läkare där. Det som behövs är en utredning. Kan det handla om hormonomställningar, med tanke på att det började för ungefär ett år sedan, då du födde din dotter. Eller finns det andra orsaker till ditt växlande humör. Genom att gå undan när de här utbrotten kommer visar du att du tar ansvar och är fullt medveten om att detta inte är bra för någon i familjen.

Det låter jobbigt att ha det så här och därför uppmuntrar vi dig att söka hjälp så snart som möjligt för att undersöka vad orsaken är till dina bekymmer.

Med vänlig hälsning
Nationella hjälplinjen

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Uppdaterad: 19 november, 2009 Publicerad: 19 november, 2009

Liknande frågor

Mage & Tarm

Får ont i magen av stress. Vad kan jag göra?

Jag har senaste tiden haft väldigt ont i min mage. Jag har precis börjar plugga och har känt mig mer stressad än vanligt. Jag äter som vanligt men får under de stressiga perioderna väldigt mycket magknip. Ibland så mycket att jag har svårt att koncentrera mig. Vad kan jag göra?

Sömn & Stress

Svårt att sova. Vad ska jag göra?

Jag har under en period haft väldigt svårt att sova. Jag vill helst inte börja med receptbelagda sömntabletter då jag är rädd för att bli beroende. Finns det något annat receptfritt alternativ som jag skulle kunna testa?

Sömn & Stress

Symtom på sömnapné

Hej! Min man har andningsuppehåll när han sover. Flera gånger per timme och uppehållet kan vara oroväckande länge vilket gör att jag måste putta på honom för att se så han börjar andas igen. Han snarkar mycket och det låter ansträngande för honom. Han vaknar till ibland av detta men det kommer han inte ihåg. Han är också väldigt trött på morgonen, 44 år. Undrar om detta kanske kan vara sömnapné?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: