Ange ditt sökord

Annons:

Mitt blodtryck

Hej…jag är 49 år och tycker mig ha en bra kondition. Men får lätt yrsel vid ut och inandning. Tränar regelbundet kondition / styrketräning. 180/85 lite överviktig som sagt. Frågan är mitt blodtryck ligger på 140/80 hur bra är det? Kan det bli bättre och hur? ML (Man 50år)

Har man inga andra riskfaktorer med rökning, förhöja blodsocker eller blodfettvärden, anser jag att ditt blodtryck är bra. Fortsätter du med att träna kommer säkert vikten att gå ned och då ser man ibland hur också blodtrycket kan gå ner ytterligare några enheter.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Uppdaterad: 18 april, 2011 Publicerad: 18 april, 2011

Liknande frågor

Mage & Tarm

Får ont i magen av stress. Vad kan jag göra?

Jag har senaste tiden haft väldigt ont i min mage. Jag har precis börjar plugga och har känt mig mer stressad än vanligt. Jag äter som vanligt men får under de stressiga perioderna väldigt mycket magknip. Ibland så mycket att jag har svårt att koncentrera mig. Vad kan jag göra?

Sömn & Stress

Svårt att sova. Vad ska jag göra?

Jag har under en period haft väldigt svårt att sova. Jag vill helst inte börja med receptbelagda sömntabletter då jag är rädd för att bli beroende. Finns det något annat receptfritt alternativ som jag skulle kunna testa?

Sömn & Stress

Symtom på sömnapné

Hej! Min man har andningsuppehåll när han sover. Flera gånger per timme och uppehållet kan vara oroväckande länge vilket gör att jag måste putta på honom för att se så han börjar andas igen. Han snarkar mycket och det låter ansträngande för honom. Han vaknar till ibland av detta men det kommer han inte ihåg. Han är också väldigt trött på morgonen, 44 år. Undrar om detta kanske kan vara sömnapné?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: