Ange ditt sökord

Annons:

Mitt blodtryck

Hej...jag är 49 år och tycker mig ha en bra kondition. Men får lätt yrsel vid ut och inandning. Tränar regelbundet kondition / styrketräning. 180/85 lite överviktig som sagt. Frågan är mitt blodtryck ligger på 140/80 hur bra är det? Kan det bli bättre och hur? ML (Man 50år)

Har man inga andra riskfaktorer med rökning, förhöja blodsocker eller blodfettvärden, anser jag att ditt blodtryck är bra. Fortsätter du med att träna kommer säkert vikten att gå ned och då ser man ibland hur också blodtrycket kan gå ner ytterligare några enheter.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 18 april, 2011

Liknande frågor

Sömn & Stress

Sömnproblem vid skiftarbete

Jag jobbar 4 skift, sover dålig ca 3 till 4 timmar när jag jobbar natt (5 nätter). Somnar lätt när jag kommer hem men vaknar efter 3 till 4 timmar och kan inte somna om. Har försökt med det mesta, såsom motion, kallt i sovrummet, hörselproppar, mörkt i rummet, men inget hjälper. Vad ska jag göra?

Sömn & Stress

Misstänker att anhörig kommer bli utbränd

Hej! Jag tror att min syster kommer att bli utbränd. Hon är ständigt trött, vissa nätter sover hon ingenting, hon är väldigt lättirriterad och ojar sig över att hon har så mycket att göra. Jag har själv gått in i väggen och det är som att jag ser mig själv innan det hände. Hon vägrar lyssna på mig när jag säger att hon måste lugna ned sig. VAD bör man göra som anhörig om man känner någon som man tror är på väg att bli utbränd?

Sömn & Stress

Sömnmedel vid sömnapné?

Är det farligt att ta sömnmedel om man har sömnapné? Juan, 45

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!