Mirjana (kvinna 48) har en whiplash-skada och efter den fått psykiska besvär:

Mirjana (kvinna 48) har en whiplash-skada och efter den fått psykiska besvär:

Mirjana (kvinna 48) har en whiplash-skada och efter den fått psykiska besvär:

Sedan 10 år tillbaka äter jag Iktorivil 0,5 g men sedan i våras har doktorn ökat till 2,0 mg dagligen. Han ökade Iktorivil-dosen pga hjärtklappning och hög puls som dom efter medicinsk utredning sa kom av panikångest. Det hände 2-3 gånger att jag fick hjärtklappning och fick åka till akuten. Senaste gången sade man att jag är tvungen att sluta med Iktorivil för dom tycker att jag har hög puls och lågt blodtryck av det. Då fick jag Inderal 10 mg, som jag skulle ta 1-2 tabletter dagligen och trappa ner Iktorivil. Jag kontaktade min psykläkare och han vill byta ut Iktorivil mot Sobril omgående. Trots att han inte tyckte det var fel på Iktorivil. Min fråga är: Kan man sluta med Iktorivil och börja med Sobril direkt utan att trappa ner? Får man biverkningar av det ? Är det okej att göra det? Jag är rädd att börja med Inderal pga att jag har lågt blodtryck. Jag har börjat trappa ner Iktorivil men mår hemskt dåligt. Vad är den bästa lösningen i mitt fall? Jag känner mig inte lugn och harmonisk med Iktorivil. Jag är hemskt bekymrad om hur det skall lösas och ber härmed om svar fortast möjligt.
Skrivet av Christer Hjortsberg...
OBS! IKTORIVIL och SOBRIL är två HELT motsatta typer av mediciner och bygger på två HELT olika behandlingsprinciper. Man behöver HELT OMPRÖVA hur man skall kunna hjälpa dig

Du beskriver snarare en PANIKÅNGEST och jag tror att det är detta som skall behandlas.
Jag tycker heller inte att någon av dessa mediciner riktigt fyller dina behov.
Sitt ner med din läkare och tala igenom din situation.Det hjälper INTE att hoppa från medicin till medicin. Utan en korrekt diagnos kan man heller inte få en korrekt behandling.

Om du inte kommer längre tycker jag att du skall fråga en annan läkare till råds – kanske måste man helt starta om i din behandling.

 

Veckans fråga

Har du drabbats av influensan än i år?

Nyhetsbrev

E-postadress