Ange ditt sökord

Annons:

Miriam (18) har i flera år haft problem med acne:

Hej, Jag har i flera år haft problem med akne. Nu börjar problemen avta, men jag har fått ärr och ojämn hudton. Jag undrar om det finns någon medicinering som kan minska på detta? Jag vet att ärren försvinner efter ett (långt) tag, men finns det något som kan påskynda samt jämna ut hudtonen? Miriam, 18 år

Någon fungerande invärtes medicinering finns inte. Det finns tekniker med laserbehandling som kan hjälpa, men det är inget sjukvården sysslar med utan då får man kontakta de privata laserkliniker som finns. Det är kostsamt och med tanke på din ålder skulle jag rekommendera att du väntar med det.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: