Ange ditt sökord

Annons:

Miriam (18) har i flera år haft problem med acne:

Hej, Jag har i flera år haft problem med akne. Nu börjar problemen avta, men jag har fått ärr och ojämn hudton. Jag undrar om det finns någon medicinering som kan minska på detta? Jag vet att ärren försvinner efter ett (långt) tag, men finns det något som kan påskynda samt jämna ut hudtonen? Miriam, 18 år

Någon fungerande invärtes medicinering finns inte. Det finns tekniker med laserbehandling som kan hjälpa, men det är inget sjukvården sysslar med utan då får man kontakta de privata laserkliniker som finns. Det är kostsamt och med tanke på din ålder skulle jag rekommendera att du väntar med det.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Varför blev jag röd på benen?

Jag använde ett hårborttagningsmedel på benen igår, men jag blev rödflammig och det sved ganska länge. Varför blev det så? Känner mig jätteorolig att det ska hända igen.

Hud & Hår

Lusmedel vid känslig hårbotten

Nu verkar det vara många barn i skolan som har löss och jag undrar vad jag ska tänka på om jag skulle behöva köpa medel till barnen? Kan man behandla förebyggande? Min son har känslig hårbotten.

Hud & Hår

Tips för torra händer?

Nu är vintern på ingång och jag får så mycket besvär med torra och spruckna händer. Jag tycker ändå att jag är flitig på det här med att smörja in mig, men handspriten gör det inte heller mycket bättre. Nu har jag även börjat få problem med fnasiga nagelband som spricker. Har du någon nagelbandsolja som du rekommenderar?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: