Ange ditt sökord

Annons:

Mina utslag på kroppen, kan det vara seborrisk eksem?

Hej Idag är jag 18 år, har utslag runt ögonen, halsen, armarna, händerna, knävecket. Lite irriterad på axlarna och bröst. Har grov torrhet bakom öronen också Idag är jag allergisk mot päls,gräs,damm och kvalster, pollen, gråbo enligt blodprov. Allergin går ut via huden. Jag tror det kan vara Seborrisk eksem. Har mjukgörande salva, samnt receptfritt kortison. Ibland räcker det dock inte till. Finns det nån bättre behandling än salvor? Växer det bort eller kommer jag ha detta livet ut? / Man,18 år

Av det du beskriver är det högst sannolikt att det eksem du har är den sorten vi kalla atopiskt eksem. Du har inte seborrhe. Ditt hudeksem har sin grund i en avvikande hudtyp. Dina olika överkänsligheter drabbar slemhinnor och spelar sällan någon större roll för hudbesvären. Lokalbehandling som du beskriver den är grunden för behandlingen. Solljus bättrar oftast. Vintertid kan det ges via medicinsk ljusbehandlng (inte kosmetiskt solarium). Undantagsvis kan immunhämmande medicin nyttjas. Du kommer nog inte alltid att ha lika mycket eksem. Men du kommer alltid att ha din torra och eksembenägna hudtyp som kommer att behöva smörjas.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Hud & Hår

Produkter för torr hårbotten

Nu börjar kylan närma sig vilket för mig innebär torr hårbotten. I och med att jag tidigare haft komplikationer med hyn så är jag varsam med att använda mig utav allergivänliga hårprodukter. Produkterna har funkat bra, men jag behöver tips på återfuktande produkter för hårvård som specifikt lindrar detta besvär.

Hud & Hår

Varfyllt sår

Hej, Jag har ett litet sår (ca 3-4 mm diameter) som sitter långt bak i ljumsken (i princip utanför yttre blygdläppen, men fortfarande i ljumsken) som inte vill läka. Jag har haft det i cirka 6 månader. Av och till läker det ihop, men sedan så blir det en liten varfyllnad och den spricker och så börjar det om igen. Runtomkring sårhålan är det ganska förhårdnat under huden. Jag är säker på att det inte är någon sexuellt överförbar sjukdom! Några tips? Ska jag söka vård, antibiotika?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.