Ange ditt sökord

Annons:

Mina utslag på kroppen, kan det vara seborrisk eksem?

Hej Idag är jag 18 år, har utslag runt ögonen, halsen, armarna, händerna, knävecket. Lite irriterad på axlarna och bröst. Har grov torrhet bakom öronen också Idag är jag allergisk mot päls,gräs,damm och kvalster, pollen, gråbo enligt blodprov. Allergin går ut via huden. Jag tror det kan vara Seborrisk eksem. Har mjukgörande salva, samnt receptfritt kortison. Ibland räcker det dock inte till. Finns det nån bättre behandling än salvor? Växer det bort eller kommer jag ha detta livet ut? / Man,18 år

Av det du beskriver är det högst sannolikt att det eksem du har är den sorten vi kalla atopiskt eksem. Du har inte seborrhe. Ditt hudeksem har sin grund i en avvikande hudtyp. Dina olika överkänsligheter drabbar slemhinnor och spelar sällan någon större roll för hudbesvären. Lokalbehandling som du beskriver den är grunden för behandlingen. Solljus bättrar oftast. Vintertid kan det ges via medicinsk ljusbehandlng (inte kosmetiskt solarium). Undantagsvis kan immunhämmande medicin nyttjas. Du kommer nog inte alltid att ha lika mycket eksem. Men du kommer alltid att ha din torra och eksembenägna hudtyp som kommer att behöva smörjas.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!