Ange ditt sökord

Annons:

Min storebror mår dåligt

Hej!
Jag har en storerbror som är 40 år gammal, och han har fått minnesluckor, kort stubin(störsig på allt nästan), har buksmärtor, andnöd ibland, tar sig på underbrösten & magen för att han får ont där då och då och han har blivit jätte mager. Han har skilt sig för inte länge sedan och jobbar mer än 50 timmar i veckan (jobbar när han kommer hem & även helger). Han total vägrar gå till psykolog och läkare, både jag och vår moder ser att han lider, även hans barn som är 8 ch 13 år. Vi har alla försökt få iväg honom på hel undersökning. Vad kan jag/vi göra, han lyssnar inte på oss. Och om han skulle göra det så skulle han antingen säga att han inte har tid eller slänger på sig fejk fasaden ala happy feeling good guy.
E. (man 33år)

Ett av de största problemen vi har är när man som anhörig ser att en nära anförvant inte mår bra och själv inte vill erkänna detta än mindre gå med på att komma på en undersökning. Till slut brukar det dock lösa sig på ett eller annat vis. Eftersom han arbetar så mycket skulle jag väl heller inte tro att det är några bekymmer med exempelvis alkohol, vilket annars inte är ovanligt. Finns det någon utanför familjen som han har stort förtroende för och som påpekar situationen för honom, skulle det kanske kunna hjälpa. Tvångsmässigt kan man inte göra mycket åt situationen heller, utan man får hoppas att han snart kommer till insiken själv att han måste göra något åt det tillstånd har råkat in i.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 28 juli, 2010

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: