Ange ditt sökord

Annons:

Min son har högt blodtryck och har haft svår ångest sen barnsben

Min son är bara 27 år och hade ca.70/105 i blodtryck idag när han var hos doktorn. Jag blir så orolig, han har haft svår ångest sen han var liten. Pappa hade högt blodtryck och dog när han var 68. Gjorde bypass när han var 50 år. Vad ska jag göra? Han vill inte gå till doktorn. Finns det mat, motion som kan hjälpa? Han motionerar men har ont i huvudet sen han hade hjärnskakning för ett par år sedan. Ska undersöka det men läkaren sa inget om blodtrycket. Är det för högt? /Sofia, 59

Normalt blodtryck för Din son borde ligga i området 120/75 mmHg. Ångestsjukdom kan påverka blodtrycket så att det blir förhöjt p.g.a. stresspåslaget. Kan Du ha vänt på siffrorna så att det i stället borde vara 105/70 vilket ju inte är onormalt.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 27 september, 2012

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: