Ange ditt sökord

Annons:

Min son har börjat med sängvätning, varför?

Finns ingen kategori som stämmer med min fråga och inte heller går det att välja det åldersmässigt (så jag skrev min egen) för det gäller min 4 (snart 5-åriga) son… Han har under de senaste veckorna börjat kissa i sängen ! Tror det händer på morgonen strax innan uppstigandet, så som det gjorde i början – men det konstiga är att det i princip aldrig har hänt några “olyckor” under de 1,5 år som han har varit helt torr (slutade med dagblöja då han var 2,5 år)- O det som oroar mig är att han småskvätter o känner sig kissnödig kvällstid. Igår sprang han till toan 3 ggr vid läggning, och han sa när jag frågade varför att det känns som att han inte kissar färdigt men han har INTE ont när han kissar- det som ffa fick mig att skriva/fått mig att fundera på att söka hjälp är att han igår kväll var ledsen över detta o oroade sig över att det inte finns några rena lakan OM det skulle hända nu på morgonen i gen och det gjorde det ju:( Han är fullt normal/frisk för övrigt, har tom. sovit över hos kompisar o mormor utan några som helst problem men nu funkar ju inte det heller längre när det är som det är! Vad tror du/ni att detta beror på? Vad kan vi göra/vart ska vi vända oss? Min man hade en tanke om man skulle minska på vätskeintaget kvällstid men han har alltid druckit däligt under dagtid … Jag har börjat jobba heltid nu medan min man är pappaledig med hans lillasyster annars inga förändringar i hans liv för övrigt! Masken (kvinna 30år)

Orsaken till sängvätning kan vara tämligen komplex. Jag tycker att man förutom att se på ett urinprov för att utesluta någon urinvägsinfektion, även skall kontakta BVC för råd och även ta ställning till för vidare undersökning hur olika saker i hans närhet skulle kunna påverka situationen. Den här typen av problematik brukar lösa sig med tiden, men är viktig att ta tag i.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Uppdaterad: 20 december, 2010 Publicerad: 20 december, 2010

Liknande frågor

Mage & Tarm

Får ont i magen av stress. Vad kan jag göra?

Jag har senaste tiden haft väldigt ont i min mage. Jag har precis börjar plugga och har känt mig mer stressad än vanligt. Jag äter som vanligt men får under de stressiga perioderna väldigt mycket magknip. Ibland så mycket att jag har svårt att koncentrera mig. Vad kan jag göra?

Sömn & Stress

Svårt att sova. Vad ska jag göra?

Jag har under en period haft väldigt svårt att sova. Jag vill helst inte börja med receptbelagda sömntabletter då jag är rädd för att bli beroende. Finns det något annat receptfritt alternativ som jag skulle kunna testa?

Sömn & Stress

Symtom på sömnapné

Hej! Min man har andningsuppehåll när han sover. Flera gånger per timme och uppehållet kan vara oroväckande länge vilket gör att jag måste putta på honom för att se så han börjar andas igen. Han snarkar mycket och det låter ansträngande för honom. Han vaknar till ibland av detta men det kommer han inte ihåg. Han är också väldigt trött på morgonen, 44 år. Undrar om detta kanske kan vara sömnapné?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: