Ange ditt sökord

Annons:

Min son har börjat med sängvätning, varför?

Finns ingen kategori som stämmer med min fråga och inte heller går det att välja det åldersmässigt (så jag skrev min egen) för det gäller min 4 (snart 5-åriga) son... Han har under de senaste veckorna börjat kissa i sängen ! Tror det händer på morgonen strax innan uppstigandet, så som det gjorde i början - men det konstiga är att det i princip aldrig har hänt några "olyckor" under de 1,5 år som han har varit helt torr (slutade med dagblöja då han var 2,5 år)- O det som oroar mig är att han småskvätter o känner sig kissnödig kvällstid. Igår sprang han till toan 3 ggr vid läggning, och han sa när jag frågade varför att det känns som att han inte kissar färdigt men han har INTE ont när han kissar- det som ffa fick mig att skriva/fått mig att fundera på att söka hjälp är att han igår kväll var ledsen över detta o oroade sig över att det inte finns några rena lakan OM det skulle hända nu på morgonen i gen och det gjorde det ju:( Han är fullt normal/frisk för övrigt, har tom. sovit över hos kompisar o mormor utan några som helst problem men nu funkar ju inte det heller längre när det är som det är! Vad tror du/ni att detta beror på? Vad kan vi göra/vart ska vi vända oss? Min man hade en tanke om man skulle minska på vätskeintaget kvällstid men han har alltid druckit däligt under dagtid ... Jag har börjat jobba heltid nu medan min man är pappaledig med hans lillasyster annars inga förändringar i hans liv för övrigt! Masken (kvinna 30år)

Orsaken till sängvätning kan vara tämligen komplex. Jag tycker att man förutom att se på ett urinprov för att utesluta någon urinvägsinfektion, även skall kontakta BVC för råd och även ta ställning till för vidare undersökning hur olika saker i hans närhet skulle kunna påverka situationen. Den här typen av problematik brukar lösa sig med tiden, men är viktig att ta tag i.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 20 december, 2010

Liknande frågor

Sömn & Stress

Svårt att sova. Vad ska jag göra?

Jag har under en period haft väldigt svårt att sova. Jag vill helst inte börja med receptbelagda sömntabletter då jag är rädd för att bli beroende. Finns det något annat receptfritt alternativ som jag skulle kunna testa?

Sömn & Stress

Symtom på sömnapné

Hej! Min man har andningsuppehåll när han sover. Flera gånger per timme och uppehållet kan vara oroväckande länge vilket gör att jag måste putta på honom för att se så han börjar andas igen. Han snarkar mycket och det låter ansträngande för honom. Han vaknar till ibland av detta men det kommer han inte ihåg. Han är också väldigt trött på morgonen, 44 år. Undrar om detta kanske kan vara sömnapné?

Sömn & Stress

Sömnproblem vid skiftarbete

Jag jobbar 4 skift, sover dålig ca 3 till 4 timmar när jag jobbar natt (5 nätter). Somnar lätt när jag kommer hem men vaknar efter 3 till 4 timmar och kan inte somna om. Har försökt med det mesta, såsom motion, kallt i sovrummet, hörselproppar, mörkt i rummet, men inget hjälper. Vad ska jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.